fbpx

Aanhanger rijbewijs BE halen met rijlessen van Rijschool Yellow!

Je bent bij Rijschool Yellow aan het juiste adres voor een goede, snelle en voordelige opleiding voor het rijbewijs BE! Een goede rijopleiding voor de aanhanger is de basis voor een veilige toekomst op de weg.

Rijschool Yellow biedt verschillende mogelijkheden waarmee je het aanhangerrijbewijs al in één of twee dagen kan behalen.

We adviseren je om de tweedaagse opleiding te volgen, dit voelt minder intensief aan en je hebt bovendien meer tijd om de lesstof te verwerken. Zo ga je met meer focus en minder stress op voor het praktijkexamen, dit kan je uitslag ten goede komen. Mocht blijken dat het nodig is dan kan er bovendien nog een extra rijles worden ingepland. Dit is bij de eendaagse-opleiding, gezien de strakke planning, niet altijd mogelijk.

Doe je toch liever alles in één dag? Dat kan met de dagopleiding of de versnelde dagopleiding voor mensen met enige talent en/of ervaring. Alle lesuren worden dan op dezelfde dag en achter elkaar gereden, je kan zo nog op diezelfde dag je rijbewijs BE halen.

Opleidingsmogelijkheden

Versnelde Dagopleiding BE

  • 3,5 uur rijles met aanhanger
  • Aansluitend praktijkexamen

Bekijk uitgebreide beschrijving

€ 399

Aanmelden!

Dagopleiding BE

  • 5 uur rijles met aanhanger
  • Aansluitend praktijkexamen

Bekijk uitgebreide beschrijving

€ 499

Aanmelden!

Tweedaagse opleiding BE

  • 5 uur rijles verdeeld over 2 dagen
  • Aansluitend praktijkexamen

Bekijk uitgebreide beschrijving

€ 499

Aanmelden!

Een losse aanhangwagenrijles kost €65 per uur, dit geldt ook voor een proefles van 60 minuten, deze is gratis als je bij Yellow het B rijbewijs hebt gehaald. Een los praktijkexamen kost €175. Tevens worden er eenmalig administratiekosten van €15 in rekening gebracht. Er is géén avond of weekendtoeslag

Goed om te weten

Moet je voor het aanhangerrijbewijs ook theorie doen?

Je hoeft geen theorie te behalen voor het aanhangerrijbewijs BE. Wel worden er tijdens het praktijkexamen eerst wat vragen gesteld door de examinator. Deze gaan over de kentekenpapieren. Je hoeft hiervoor niets te leren, de antwoorden moet je namelijk opzoeken. Het belangrijkste is dat je kan onderbouwen hoe je aan het antwoord komt. Dit leer je tijdens de praktijklessen.

Eisen om het aanhangerrijbewijs te mogen halen

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een geldig autorijbewijs B om het aanhangerrijbewijs BE te kunnen behalen. Ook dien je een eigen verklaring af te geven omtrent je gezondheid.

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

Als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig en de maximum massa van de auto en aanhanger samen boven de 3500 kilo komt, dan heb je naast het rijbewijs B ook het rijbewijs BE nodig.
De ledige massa en maximum massa van jouw voertuig kun je opzoeken in het kentekenbewijs deel 1.

Handige informatie

Rijbewijs B of BE?

Om met een aanhangwagen, paardentrailer, caravan, etc. te mogen rijden is niet altijd een rijbewijs BE nodig. Maar wanneer is dit wel nodig en wanneer is rijbewijs B voldoende?

Met een rijbewijs B mag je een personenauto of bestelauto met aanhangwagen besturen. De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer dan 750 kg wegen. In bepaalde gevallen mag u, met alleen rijbewijs B, een aanhangwagen trekken die zwaarder is dan 750 kg. U moet dan voldoen aan twee voorwaarden:

  • De lege auto moet zwaarder zijn dan dat de aanhanger maximaal mag wegen;
  • De combinatie van auto en aanhanger mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kg. Er wordt daarbij gekeken naar wat de aanhanger maximaal aan gewicht mag vervoeren. Dat gewicht plus het gewicht van de maximaal beladen auto (volgens het kentekenbewijs), mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kg.

Nieuwe regels rijbewijs BE

Met het rijbewijs BE mag u tot 19 januari 2013 een aanhangwagen of oplegger voorttrekken met een gewicht van meer dan 750 kg. Als u op of na 19 januari 2013 uw BE rijbewijs haalt, mag het gewicht van de aanhang¬wagen of oplegger niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Voor opleggers of middenasaanhangwagens is hierop wel een uitzondering mogelijk. Bij deze voertuigen kan namelijk gewicht worden overgedragen op het trekkend voertuig. In dat geval mag de combinatie zwaarder wegen dan 7000 kg. Bij andere soorten aanhangwagens (dan opleggers of middenasaanhangwagens) is het niet toegestaan gewicht over te dragen. ‘Overdragen’ betekent dat via de trekhaak (of andere gebruikte wijze van koppeling) een deel van het gewicht van de oplegger of middenasaanhangwagen door de personenauto wordt gedragen. Er zijn hierbij 2 eisen:

  • Met het gewicht dat wordt overgedragen mag de personenauto niet zwaarder worden dan 3500 kg. Dat wordt als volgt berekend: de toegestane maximum massa van de personenauto (wat de personenauto volgens het kentekenbewijs mag wegen) - de massa in rijklare toestand van de personenauto (hoeveel de personenauto werkelijk weegt wanneer u erin zit en de oplegger of middenasaanhangwagen trekt) = een bepaald gewicht. Het gewicht dat wordt overgedragen (de toegestane maximum last onder de koppeling) mag niet hoger zijn dan dit bepaalde gewicht.
  • En het gewicht op de assen van de oplegger of middenasaanhangwagen mag niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Het gaat hier om het gewicht dat niet op de personenauto wordt overgedragen.

Vele gingen je voor, wat vinden zij?

Maud uit Breda
Ik heb les gekregen van Reynordts, een hele goede instructeur waar je veel mee kan lachen. Hij legt alles heel goed uit en als je een foutje maakt oefen je het net zo vaak tot het lukt! Ik heb een leuke tijd gehad en dankzij hem (en natuurlijk ook mezelf) ben ik in 1 keer geslaagd voor mijn rijbewijs!
Maud uit Breda
Bekijk alle beoordelingen
Rijschool Yellow
8.7
4.5/5
Service
4.8/5
Deskundigheid
4.2/5
Prijs/kwaliteit
688 beoordelingen bij KlantenVertellen logo
en 97% beveelt ons aan!
Open chat
Kunnen we je helpen? 💬
Powered by