fbpx

Automaatrijles bij Rijschool Yellow!

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Automaat rijden is makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij Rijschool Yellow kun je automaat rijlessen volgen en een volwaardig Nederlands rijbewijs halen in een automaat. 🚗

Inschrijven voor een GRATIS proefles!

Automaatrijles volgen

Rijden in een automaat wordt steeds hipper. Tegenwoordig zie je steeds meer auto´s met een automatische versnellingsbak. Elektrische auto´s en hybride auto´s zijn altijd automaat, om maar een voorbeeld te noemen. In veel andere landen is automaat rijden de standaard. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Staten, daar wordt ongeveer 94% van de personenauto´s als een automaat geleverd. Ook in Nederland worden steeds meer automaat auto´s geleverd ten opzichte van handgeschakelde auto´s.

Wanneer je examen aflegt in een automaat, dan krijg je een rijbewijs waarmee je alleen mag rijden in een auto met automatische schakeling, dus zonder koppelingspedaal. Het is wel gewoon een volwaardig rijbewijs waar buiten de automaatcode geen extra beperkingen zijn. Met een automaat rijbewijs mag je dus gewoon de snelweg op en rijden in andere Europese landen.

Voordelen van lessen in een automaat

Minder handelingen

Automaat rijlessen volgen heeft diverse voordelen, zoals het gemak en meer rust. Schakelen en koppelen doet de auto vanzelf, dus de bestuurder hoeft minder handelingen uit te voeren. Je kunt niet stilvallen het optrekken, wat ook weer een extra geruststelling kan zijn.

Minder lessen

Uit onderzoek is gebleken dat iemand die automaat rijlessen volgt, gemiddeld 21% minder rijlessen nodig heeft dan wanneer dezelfde persoon dit traject in een schakelauto zou volgen. Je bent met automaat rijles dus voordeliger uit.

Minder stress

Van de 7 miljoen rijbewijsbezitters in Nederland zit ongeveer de helft weleens angstig of nerveus achter het stuur. In een automaat rijden is een ideale uitkomst wanneer je moeite hebt met concentreren of snel last hebt van stress of faalangst. Je kunt je namelijk makkelijker focussen op de verkeerstaak.

Rijlessen met een beperking

Medische beperkingen

Automaat rijles wordt regelmatig geadviseerd bij mensen met ADD, ADHD, functiebeperkingen en diverse andere medische bijzonderheden.

Kies je voor rijden in een automaat vanwege een beperking. Dan kan je ervoor kiezen de lessen te volgen bij onze partner: Rijschool AutomatiQ. Zij zijn gespecialiseerd in rijlessen met een beperking en bieden erkende rijinstructeurs voor mensen met autisme en ADHD.

Zij gingen je voor

Wat klanten zeggen

 

Op dit moment hebben wij ruim 643 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Rijschool Yellow
8,6
8,8
Service
9
Deskundigheid
8,2
Prijs/kwaliteit
643 beoordelingen
× Kan ik je helpen?