Automaat rijles

Rijden in een automaat wordt steeds hipper. Tegenwoordig zie je steeds meer auto´s met een automatische versnellingsbak. Elektrische auto´s en hybride auto´s zijn altijd automaat, om maar een voorbeeld te noemen. In veel andere landen is automaat rijden de standaard. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Staten, daar wordt ongeveer 94% van de personenauto´s als een automaat geleverd. Ook in Nederland worden steeds meer automaat auto´s geleverd ten opzichte van handgeschakelde auto´s.

Makkelijk, veilig en comfortabel

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Automaat rijden is makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij Rijschool Yellow kun je automaat rijlessen volgen en een volwaardig Nederlands rijbewijs halen in een automaat.

Automaat rijbewijs halen

Wanneer je examen aflegt in een automaat, dan krijg je een rijbewijs waarmee je alleen mag rijden in een auto met automatische schakeling, dus zonder koppelingspedaal. Het is wel gewoon een volwaardig rijbewijs waar buiten de automaatcode geen extra beperkingen zijn. Met een automaat rijbewijs mag je dus gewoon de snelweg op en rijden in andere Europese landen.

Aantal lessen

Uit onderzoek is gebleken dat iemand die automaat rijlessen volgt, gemiddeld 21% minder rijlessen nodig heeft dan wanneer dezelfde persoon dit traject in een schakelauto zou volgen. Je bent met automaat rijles dus voordeliger uit.

Direct inschrijven

Mindervalide

Ook met diverse handicaps is autorijden vaak mogelijk. Soms is een aanpassing van de auto gewenst of vereist. Wij helpen je graag op zoek te gaan naar de mogelijkheden die er zijn voor jou. Dit doen wij in samenspraak met jou en met de medisch adviseur van het CBR.

Neem contact met ons op

Rijangst

Van de 7 miljoen rijbewijsbezitters in Nederland zit ongeveer de helft weleens angstig of nerveus achter het stuur. Hiervoor zijn de meest uiteenlopende redenen te noemen, zoals rijden met slecht weer, hoge bruggen, tunnels, rijden in onbekend gebied, etc. De meeste vormen van rijangst zijn met de juiste begeleiding te overwinnen.

Of je nog geen rijbewijs hebt of je rijbewijs al vele jaren bezit, wij helpen je graag om je rijangst te overwinnen.

Voordelen van automaat rijbewijs halen

Automaat rijlessen volgen heeft diverse voordelen, zoals het gemak en meer rust. Schakelen en koppelen doet de auto vanzelf, dus de bestuurder hoeft minder handelingen uit te voeren. Je kunt niet stilvallen het optrekken, wat ook weer een extra geruststelling kan zijn.

Ook is een automaat rijden een ideale uitkomst wanneer je moeite hebt met concentreren of snel last hebt van stress of faalangst. Je kunt je namelijk makkelijker focussen op de verkeerstaak. Automaat rijles wordt regelmatig geadviseerd bij mensen met ADD, ADHD, functiebeperkingen (bijvoorbeeld een arm of been die niet of minder gebruikt kan worden) en diverse andere medische bijzonderheden.

Duidelijk advies

Onze instructeurs kunnen je duidelijk adviseren in je keuze voor automaat rijles of een normaal handgeschakeld traject. Je mag het natuurlijk ook allebei een keer vrijblijvend proberen en een proefles rijden voordat je een keuze maakt.

Neem voor meer informatie contact op met Rijschool Yellow. Met plezier beantwoorden wij al je vragen.

Wat klanten zeggen

Op dit moment hebben wij ruim 640 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Hieronder vind je de 50 meest recente beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen op klantenvertellen.nl.

Schrijf zelf een beoordeling

Rijschool Yellow
8,6
8,8
Service
9
Deskundigheid
8,2
Prijs/kwaliteit
640 beoordelingen
× Kan ik je helpen?