fbpx

Automaatrijles bij Rijschool Yellow!🤖

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Automaat rijden is makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij Rijschool Yellow kun je automaat rijlessen volgen en een volwaardig Nederlands rijbewijs halen in een automaat.

Goed om te weten

Rijles in een automaat 🚘

Rijden in een automaat wordt steeds hipper. Tegenwoordig zie je steeds meer auto´s met een automatische versnellingsbak. Elektrische auto´s en hybride auto´s zijn altijd automaat, om maar een voorbeeld te noemen. In veel andere landen is automaat rijden de standaard. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Staten, daar wordt ongeveer 94% van de personenauto´s als een automaat geleverd. Ook in Nederland worden steeds meer automaat auto´s geleverd ten opzichte van handgeschakelde auto´s.

Rijexamen in een automaat 🎓

Wanneer je examen aflegt in een automaat, dan krijg je een rijbewijs waarmee je alleen mag rijden in een auto met automatische schakeling, dus zonder koppelingspedaal. Het is wel gewoon een volwaardig rijbewijs waar buiten de automaatcode geen extra beperkingen zijn. Met een automaat rijbewijs mag je dus gewoon de snelweg op en rijden in andere Europese landen.

Rijles met een beperking 👨‍🦽

Automaatrijles wordt regelmatig geadviseerd bij mensen met ADD, ADHD of functiebeperkingen, omdat je je in een automaat beter kan concentreren op de weg.

Kies je voor rijden in een automaat vanwege een medische beperking?
Rijschool Yellow is o.a. gespecialiseerd in rijlessen met voor mensen met een medische beperking en biedt erkende rij-instructeurs voor mensen met autisme en ADHD.

Wat zijn de voordelen?

Minder handelingen

Automaat rijlessen volgen heeft diverse voordelen, zoals het gemak en meer rust. Schakelen en koppelen doet de auto vanzelf, dus de bestuurder hoeft minder handelingen uit te voeren. Je kunt niet stilvallen het optrekken, wat ook weer een extra geruststelling kan zijn.

Minder lessen

Uit onderzoek is gebleken dat iemand die automaat rijlessen volgt, gemiddeld 21% minder rijlessen nodig heeft dan wanneer dezelfde persoon dit traject in een schakelauto zou volgen. Je bent met automaat rijles dus voordeliger uit.

Minder stressen

Van de 7 miljoen rijbewijsbezitters in Nederland zit ongeveer de helft weleens angstig of nerveus achter het stuur. In een automaat rijden is een ideale uitkomst wanneer je moeite hebt met concentreren of snel last hebt van stress of faalangst. Je kunt je namelijk makkelijker focussen op de verkeerstaak.

Ben ik duurder uit in een automaat?

Bij Rijschool Yellow betaal je voor rijlessen in een automaat niet meer dan voor rijlessen in een schakelauto!

Bekijk onze pakketten
×

We staan voor je klaar!

Stuur ons een berichtje via Whatsapp en we komen zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag.
Klik hieronder op de button om de chat te openen.

 

× Kan ik je helpen?