fbpx

Theorie examen auto halen

Verkeersdeelname kan natuurlijk niet zonder dat je de regels kent. Om op praktijkexamen voor het autorijbewijs te mogen gaan, dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat.

Het is verstandig om meteen aan het begin van je praktijkopleiding autorijden, of zelfs al daarvoor, te starten met het leren van de verkeerstheorie. Als je de theoretische kennis bezit voordat je aan de praktijkopleiding begint, zal je deze kennis makkelijker in rijvaardigheden weten om te zetten.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Direct na het slagen ontvang je een theoriecertificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 18 maanden.

Het theorie-examen cat. B (auto)

Het theorie-examen B (personenauto) bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 30 vragen over wetten en verkeersregels;
  • 10 vragen over verkeersinzicht en risico’s;
  • 25 vragen over gevaarherkenning.

 

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat er in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen. Het aantal vragen over verkeersinzicht en risico’s zal de komende jaren worden uitgebreid.

Je bent geslaagd als je minimaal 13 vragen goed hebt van het onderdeel gevaarherkenning en minimaal 35 vragen goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Cursusmogelijkheden

Je kunt de theorie-opleiding op verschillende manieren doorlopen. We zetten hieronder de mogelijkheden voor je op een rij:

Online cursus

Een volledig online systeem helpt je via internet de theorie eigen te maken. Deze wordt behandeld via een digitaal theorieboek en vervolgens getoetst per onderwerp. Daarnaast heb je toegang tot vele proefexamens, trainingsfilms en gevaarherkenningstraining.

Deze wil ik!

Klassikale cursus

Met deze snelcursus  wordt je  veel beter voorbereid op het toepassen van de theorie in de praktijk waardoor je minder praktijklessen nodig hebt. Tijdens deze dagopleiding heb je aansluitend op de theoriecursus jouw theorie examen bij het CBR.

Bestellen

Individuele theorielessen

Heb je veel moeite met de theorie leren? Dan kun je via Rijschool Yellow ook individuele theoriebegeleiding krijgen. Neem voor meer info over individuele theorielessen contact met ons op.

Neem contact met ons op.

Slagingskans theorie

Het landelijk slagingspercentage voor het theorie-examen is ongeveer 39%. Dat is dramatisch weinig. Hoe zorg je er dan voor dat jij wel de eerste keer slaagt? Hieronder volgen enkele tips, die je kans van slagen enorm vergroten:

1. Volg onze theoriecursus.

Een goede docent kan de aandachtspunten benoemen en je helpen met leren.

2. Gebruik nieuwe leermiddelen

Verkeerstheorie is continu onderhevig aan wetswijzigingen en veranderingen.

3. Zorg dat je voldoende oefent.

Het is een goede manier om actief met de leerstof bezig te zijn en je niveau te bepalen.

4. Neem voldoende tijd om van je fouten te leren.

Neem na een oefenexamen altijd ruimschoots de tijd om de leerstof die hoort bij het onderdeel dat je fout had beantwoord goed door te nemen.

Mark uit Hendrik Ido Ambacht
Mark uit Hendrik Ido Ambacht
Goed!! Totaalscore 8,8..
Mark uit Hendrik Ido Ambacht
Bekijk alle beoordelingen

Wat klanten zeggen

Op dit moment hebben wij ruim 643 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Hieronder vind je de 50 meest recente beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen op klantenvertellen.nl.

Schrijf zelf een beoordeling

Rijschool Yellow
8,6
8,8
Service
9
Deskundigheid
8,2
Prijs/kwaliteit
643 beoordelingen

Praktijk starten zonder theorie

Voordat je het theorie-examen hebt gehaald, mag al starten met het volgen van autorijlessen. We raden je wel aan om de verkeerstheorie meteen aan het begin van je rijlessen te leren. Dan kun je dit meteen toepassen in de praktijk, zet je kennis sneller om in vaardigheden en dan loop je ook nooit vertraging met het aanvragen van je praktijkexamen.

De beste theorie leermethode

De beste formule voor het halen van je theorie-examen is als volgt:

Volg een theoriecursus, besteed er thuis ook veel tijd en aandacht aan, volg de adviezen van de docent en instructeurs op en ga oefenen, oefenen en nog meer oefenen!

× Kan ik je helpen?