fbpx

Stap snel op voor een proefles!

Wil jij ook op een leuke en vlotte manier je motorrijbewijs halen? Neem dan contact op met Rijschool Yellow in Breda voor een vrijblijvende, gereduceerde proefles!

Inschrijven voor een proefles

Motorrijles in Breda

Ben je op zoek naar een goede motorrijschool in Breda? Dan heb je die zojuist gevonden! Bij Rijschool Yellow leren we je veilig en vlot motorrijden. Maar vooral ook genieten, want de motor is meer dan een praktisch en handig vervoermiddel. Motorrijden is een hobby, passie en ultieme manier van vrijheidsbeleving! Ervaar het ook en neem vandaag nog contact op met onze motorrijschool in Breda voor een vrijblijvende proefles. Dan kun je kijken of motorrijden ook iets voor jou is.

Motorrijles Breda

Bij motor Rijschool Yellow in Breda rijd je vaste instructeur zo veel mogelijk op een eigen motor met je mee. Zelf rijd je op een jonge, soepel te bedienen motor. We lessen met maximaal twee cursisten tegelijkertijd zodat we je veel aandacht en begeleiding kunnen geven.

Theorie en praktijk

Om te slagen voor je motorrijbewijs moet je slagen voor drie onderdelen: een theoriegedeelte en twee losse praktijkexamens (AVB en AVD). Bekijk de motor rijopleiding voor meer informatie.

Meer informatie

Theorie en praktijk

Je kunt pas op praktijkexamen als je geslaagd bent voor je theorie-examen. Je kunt bij motorrijschool Yellow in Breda klassikaal les volgen of kiezen voor zelfstudie met boeken of de computer.

Praktijk AVB

Je begint je motorrijles in Breda met algemene voertuigbeheersing (AVB). Op een afgesloten terrein leer je schakelen, remmen en de bijzondere verrichtingen. Je sluit deze fase af met het praktijkexamen voertuigbeheersing wat bestaat uit twaalf oefeningen.

Praktijk AVD

Als je bent geslaagd voor je praktijkexamen voertuigbeheersing, volgt het deel algemene verkeersdeelneming (AVD). Je leert op een verantwoorde en veilige manier deelnemen aan en manoeuvreren door het verkeer. Bij het praktijkexamen voor dit onderdeel wordt onder meer gelet op kijkgedrag, kruispunten en plaats op de weg.

Motorrijbewijs

Landelijk, dus ook voor onze motorrijschool in Breda, gelden voor het praktijkexamen drie, leeftijdsgebonden categorieën: A1, A2 en A (ingangsdatum: 19 januari 2013).

Categorie A1

 • Voorwaarden vanaf 18 jaar
 • Praktijkexamens theorie, examen AVB en AVD
 • Soort motor max. 11kWw, 0.1 kW per kilo ledig gewicht
 • Soort rijbewijs motorrijbewijs A1

Categorie A2

 • Voorwaarden vanaf 20 jaar + 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1
 • Praktijkexamens aanvullend examen AVD
 • Soort motor max. 35 kW, 0.2 kW per kilo ledig gewicht
 • Soort rijbewijs motorrijbewijs A2

Categorie A

 • Voorwaarden vanaf 22 jaar + 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A2
 • Praktijkexamens aanvullend examen AVD
 • Soort motor onbeperkt vermogen
 • Soort rijbewijs motorrijbewijs A (onbeperkt)

Voor elke categorie moet je dus opnieuw een praktijkexamen afleggen. Alleen als je 24 jaar of ouder bent, kun je direct instromen in de onbeperkte categorie A. In dat geval doe je examen in theorie, AVB en AVD.

Aantal motorrijlessen

De kwalificeerde instructeurs van onze motorrijschool in Breda zijn zelf ervaren motorrijders. Hierdoor kunnen ze je het motorrijden uitstekend bijbrengen. Hoeveel rijlessen je precies nodig hebt, is vooraf niet met zekerheid vast te stellen.Na de intake maken we een inschatting van je motorrijopleiding. Hierbij spelen factoren mee als concentratievermogen, motivatie, leertempo en de hoeveel vrije tijd die je hebt om motorrijles in Breda te nemen.

Prijzen en lespakketten

Bij Rijschool Yellow kun je naast losse lessen ook kiezen voor lespakketten. Alle tarieven zijn inclusief gratis gebruik van helm en motorkleding.

Contact

Bevalt ons verhaal je en wil jij ook op een leuke en vlotte manier je motorrijbewijs halen? Neem dan contact op met Rijschool Yellow in Breda voor een vrijblijvende, gereduceerde proefles!

Neem contact met ons op
 • Nieuwe lesauto’s
 • Goede prijs
 • Geen wachtlijsten
 • Véél geslaagden
 • Flexibel in planning

Klanttevredenheid

240 beoordelingen
98% beveelt Rijschool Yellow
8,6
Powered by: Klantenvertellen.nl

Vaste instructeurs

Onze rij-instructeurs zijn voorzien van een geldige bevoegdheid om rijles te mogen geven. Ze volgen ieder jaar bijscholingscursussen om hun kennis up to date te houden. Je mag de instructeur altijd vragen om zijn of haar bevoegdheidspas te tonen.

Wij geloven in betrokkenheid en persoonlijke aandacht. Daarom krijg je bij ons een vaste rij-instructeur. Je mag zelf kiezen met welke instructeur je de beste klik hebt. Jouw vaste instructeur kan je soms aanraden om in overleg met jou een keer bij een andere instructeur van Yellow te rijden. Dit kan goed zijn voor jouw niveau van rijden. Kennismaken met de instructeurs?

Begeleiding

Rijschool Yellow biedt professionele en persoonlijke begeleiding bij theorie en praktijk. Heb je moeite met leren? Geen probleem, wij helpen je graag om een goede bestuurder te worden!

Wil je dat er rekening gehouden wordt met specifieke zaken of heb je andere persoonlijke wensen? Wij denken graag je met je.

Eerlijk en open

Vanaf de start van je rijopleiding zijn we betrokken bij jouw leerproces. Wij snappen heel goed dat jij het belangrijk vindt om te weten waar je staat en wat je moet verwachten. Wij zijn vanaf het begin open in onze werkwijze en geven je eerlijke adviezen. Je mag van ons verwachten dat we duidelijk en rechtvaardig zijn.

Vraag gerust eens na bij oud-cursisten hoe ze onze werkwijze ervaren hebben of lees de onafhankelijk reviews op deze onafhankelijke reviewpagina eens na.