fbpx

Rijlessen in Breda

Ben je op zoek naar een goede rijschool voor autorijles, motorrijles of scooterrijlessen in Breda? Kom dan naar Rijschool Yellow. Onze ervaren en enthousiaste rijinstructeurs leren je in een ongedwongen sfeer vlot en veilig rijden.

Voordelen van Rijschool Yellow
Lessen bij Rijschool Yellow in Breda heeft onder meer als voordeel dat je:

 • snel kunt starten (geen wachtlijsten)
 • een vrijblijvende gratis proefles autorijden krijgt
 • een vrijblijvende gereduceerde intake krijgt (motor, scooter)
 • voordelig uit bent met onze lespakketten
 • les krijgt volgens een bewezen effectieve lesmethode
 • persoonlijke en professionele begeleiding krijgt

Proeflessen
Start je rijlessen in Breda en schrijf je nu meteen in voor een vrijblijvende proefles of gereduceerde intake! Dan kun je vrijblijvend kennismaken met onze rijschool, onze methode en onze rijinstructeurs.

Theorielessen
Om te slagen voor je rijbewijs moet je zowel je theorie-examen als praktijkexamen halen. Je hebt een voorsprong als je je theoriecertificaat aan het begin of vóór je rijopleiding haalt. Dit is verplicht bij brommer / scooterrijlessen.

Voor het theoriedeel kun je kiezen uit les in een klas of zelfstudie. De klassikale lessen worden in Breda gegeven. Voor zelfstudie heb je de keuze uit een online cursus of klassieke boeken met cd-roms.

Auto en motorrijlesesen

Autorijlessen
Bij Rijschool Yellow gebruiken we een unieke lesmethode die zeer goed werkt. Op een persoonlijke instructiekaart worden al je vorderingen bijgehouden. Zo kan je vaste rijinstructeur de autorijlessen nog beter op jou afstemmen.

Er is een duidelijke opbouw in de rijopleiding. Nadat je het besturen en beheersen van de auto onder de knie hebt, komt de nadruk te liggen op deelname aan het verkeer. Tegen het einde komt hier de voorbereiding voor het praktijkexamen bij.

De wettelijke minimum leeftijd voor autorijlessen is:

 • Rijlessen: 16,5 jaar
 • Praktijkexamen: 17 jaar

Bekijk hier onze pakketten. Voor wanneer je super snel je autorijbewijs wilt halen, bieden we de spoedcursus autorijden aan.

Motorrijlessen
Bij motorrijden gelden andere aandachtspunten dan bij autorijden. Bij Rijschool Yellow leer je hier veilig en snel mee omgaan. Je vaste instructeur volgt je zo veel mogelijk zelf op de motor. Je rijdt zelf op een jonge lesmotor die soepel te bedienen is en krijgt met maximaal 2 cursisten tegelijk motorrijles.

De rijopleiding voor de motor bestaat uit twee onderdelen die je allebei met een praktijkexamen afsluit. Het eerste deel is voertuigbeheersing waaronder schakelen, remmen en bijzondere verrichtingen. Bij het tweede deel gaat het erom dat je veilig en verantwoord deelneemt aan het verkeer.

De wettelijke minimum leeftijd voor motorrijlessen is:
Rijlessen 18 jaar
Praktijkexamen A1 18 jaar
Praktijkexamen A2 20 jaar
Praktijkexamen A 24 jaar of 22 jaar en 24 maanden A2 in bezit

Bekijk hier onze pakketten. Voor het super snel halen van je motorrijbewijs hebben we de spoedcursus motorrijden.

Brommer en scooterrijlessen

Dankzij onze bromfiets of scooter rijopleiding leer je veilig rijden op de weg. Je krijgt met maximaal 2 cursisten tegelijk rijles wat betekent dat er veel ruimte en tijd is voor persoonlijke aandacht.

Bij Rijschool Yellow bieden we dagopleidingen en gesplitste opleidingen. Bij de dagopleiding heb je de rijlessen en het praktijkexamen op één dag . Bij de gesplitste opleiding wordt dit over twee dagdelen verdeeld.

De wettelijke minimum leeftijd voor brommer rijlessen is:
– Rijlessen 16 jaar
– Praktijkexamen 16 jaar

Bekijk onze pakketten of meld je direct aan voor het halen van je scooterrijbewijs.

Contact
Start op korte termijn met je rijlessen in Breda! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Yellow in Breda voor een proefles of intake. Dan zit jij binnenkort lekker in de auto, op de motor of scooter en leer ook jij vlot en veilig rijden.

 • Nieuwe lesauto’s
 • Goede prijs
 • Geen wachtlijsten
 • Véél geslaagden
 • Flexibel in planning

Vaste instructeurs

Onze rij-instructeurs zijn voorzien van een geldige bevoegdheid om rijles te mogen geven. Ze volgen ieder jaar bijscholingscursussen om hun kennis up to date te houden. Je mag de instructeur altijd vragen om zijn of haar bevoegdheidspas te tonen.

Wij geloven in betrokkenheid en persoonlijke aandacht. Daarom krijg je bij ons een vaste rij-instructeur. Je mag zelf kiezen met welke instructeur je de beste klik hebt. Jouw vaste instructeur kan je soms aanraden om in overleg met jou een keer bij een andere instructeur van Yellow te rijden. Dit kan goed zijn voor jouw niveau van rijden. Kennismaken met de instructeurs?

Begeleiding

Rijschool Yellow biedt professionele en persoonlijke begeleiding bij theorie en praktijk. Heb je moeite met leren? Geen probleem, wij helpen je graag om een goede bestuurder te worden!

Wil je dat er rekening gehouden wordt met specifieke zaken of heb je andere persoonlijke wensen? Wij denken graag je met je.

Eerlijk en open

Vanaf de start van je rijopleiding zijn we betrokken bij jouw leerproces. Wij snappen heel goed dat jij het belangrijk vindt om te weten waar je staat en wat je moet verwachten. Wij zijn vanaf het begin open in onze werkwijze en geven je eerlijke adviezen. Je mag van ons verwachten dat we duidelijk en rechtvaardig zijn.

Vraag gerust eens na bij oud-cursisten hoe ze onze werkwijze ervaren hebben of lees de onafhankelijk reviews op deze onafhankelijke reviewpagina eens na.

× Kan ik je helpen?