fbpx

Scooterrijles bij Rijschool Yellow!

Wil jij je scooterrijbewijs halen en ben je op zoek naar een rijschool voor scooterrijlessen in de regio Breda? 🛵

Met onze aanpak ben je binnen no-time geslaagd!

Schrijf je DIRECT in voor de opleiding!

Scooterrijbewijs halen

Bij Rijschool Yellow ben je verzekerd van een goede, snelle en voordelige opleiding voor het behalen van je bromfietsrijbewijs! Een goede rijopleiding voor de bromfiets is dé basis voor een veilige toekomst op de weg. Als grootste scooterrijschool in de regio Breda hebben we al veel kandidaten aan het rijbewijs geholpen, ben jij de volgende?

Bram uit Breda
Bram uit Breda
Toffe rijopleiding gehad!
Bram uit Breda
Bekijk alle beoordelingen

Al onze pakketten op een rij

Bromfiets Compleet

Lespakket Rijschool Yellow aanrader

 • Klassikale dagcursus theorie
 • CBR theorie-examen
 • 7 Praktijklessen
 • CBR Praktijkexamen

€ 476,- € 461,-

Deze neem ik!

Bromfiets Theorie

In 1 dag gehaald!
Lespakket Rijschool Yellow Plus

 • Klassikale dagcursus theorie
 • CBR theorie-examen

€ 132,-

Deze neem ik!

Bromfiets Praktijk Privé

Verkorte individuele praktijkopleiding
Lespakket Rijschool Yellow extra

 • 4 Praktijklessen
 • CBR Praktijkexamen

€ 379,-

Deze neem ik!

Bromfiets Praktijk

In 1 dag gehaald!

 • 7 Praktijklessen
 • CBR Praktijkexamen

€ 344,-

Deze neem ik!

Zij gingen je voor

Wat klanten zeggen

 

Op dit moment hebben wij ruim 643 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Rijschool Yellow
8,6
8,8
Service
9
Deskundigheid
8,2
Prijs/kwaliteit
643 beoordelingen

Opbouw van de rijopleiding

Fase 1

Theorie

Je moet een theoriecertificaat bezitten voordat je mag beginnen met praktijklessen scooter. We bieden een klassikale dagopleiding om in één dag je theoriecertificaat bromfiets te halen!

Fase 2

Praktijk

De praktijklessen beginnen met een kennismaking van het voertuig. Een gediplomeerd instructeur leert je basishandelingen van het rijden. Daarna ga je gezamenlijk de openbare weg op. Je rijdt alleen op de scooter en de instructeur volgt op een eigen voertuig.

Fase 3

Examen

Na afloop van de scooterrijlessen vindt het praktijkexamen plaats, hiervoor ga je samen met de instructeur naar het CBR. Tijdens het examen zal een examinator jou beoordelen op je vaardigheden en verkeersinzicht.

Dagopleiding Scooterrijbewijs

Je kunt met de praktijkopleiding scooter rijden beginnen zodra je geslaagd bent voor het theorie-examen bromfiets.

Bij de dagopleiding volg je de scooterrijlessen op dezelfde dag als het praktijkexamen. De dag begint met de kennismaking van het voertuig. Een gediplomeerd instructeur leert je basishandelingen van het rijden. Daarna ga je gezamenlijk de openbare weg op. Je rijdt alleen op de scooter en de instructeur volgt op een eigen voertuig.

Hierna volgt het praktijkexamen bromfiets bij het CBR en haal je natuurlijk met gemak je rijbewijs!

Scooter kleding

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder word je geadviseerd om tijdens het rijden goede kleding te dragen. Denk daarbij aan:

 • Handschoenen die je handen en polsen goed bedekken;
 • Stevige schoenen met een platte en stroeve zool. Slippers, sandalen of hakken zijn niet geschikt;
 • Jas en broek die de armen en benen bedekken en je beschermen bij een eventueel ongeval of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets.

Je kleding moet je ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden. Cursisten van Rijschool Yellow kunnen tijdens de praktijkopleiding gebruik maken van een helm, handschoenen en regenkleding van de rijschool.

Bewaren

Bewaren

Handig om te weten

Scooter, bromfiets, snorfiets, hoe zit dat?

Onder de rijbewijscategorie bromfiets vallen de voertuigen: bromfiets, snorfiets, scooter, brommobiel, quad en trike. Een examen voor de bromfiets, snorfiets en scooter leg je af op een bromfiets. Je kunt niet op een snorfiets het praktijkexamen afleggen. Nadat je bent geslaagd mag je met het bromfietsrijbewijs óók snorfiets rijden. Daarnaast is er een apart examen voor de brommobiel. Na slagen voor het brommobielexamen mag je alleen in een brommobiel rijden.

BOVAG erkenning

De BOVAG-erkenning van Rijschool Yellow is een extra zekerheid dat jouw rijopleiding aan je verwachtingen zal voldoen. BOVAG garandeert zekerheid en betrouwbaarheid. Rijscholen die bij BOVAG zijn aangesloten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en de BOVAG-gedragscode. Of het nu gaat om deskundige instructeurs, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in je vorderingen en natuurlijk een goed slagingspercentage; Rijschool Yellow biedt het allemaal.

bovag

Bewaren

× Kan ik je helpen?