fbpx

Je scooterrijbewijs halen 🛵

Wil jij je scooterrijbewijs halen en ben je op zoek naar een rijschool voor scooterrijlessen? Bij Rijschool Yellow ben je verzekerd van goede, snelle en voordelige dagopleiding. Als grootste scooterrijschool in de regio Breda hebben we al veel kandidaten aan het bromfietsrijbewijs geholpen, ben jij de volgende?

Scooterrijbewijs in 1 dag!

In één dag geslaagd!

Met een dagopleiding van Rijschool Yellow kan jij al in één dag je theoriecertificaat of praktijkexamen halen!

Bij de lespakketten vinden de lessen en het examen namelijk op dezelfde dag plaats.

Bromfiets Theorie

  • Klassikale dagcursus theorie
  • CBR theorie-examen

€ 132

Aanmelden!

Bromfiets Praktijk

  • Dagcursus praktijk
  • CBR Praktijkexamen

€ 344

Aanmelden!

Praktijk Privé

  • Individuele dagcursus praktijk
  • CBR Praktijkexamen

€ 379

Aanmelden!

Bespaar kosten op je scooterrijbewijs

Hoeveel kost een scooterrijbewijs?

We snappen heel goed dat je wilt weten hoe duur een scooterrijbewijs is. Een rijbewijs is namelijk een dure aangelegenheid. Daarom hebben we nu een leuke actie voor iedereen die graag het brommerrijbewijs wilt halen: Als je 'Bromfiets Theorie' combineert met 'Bromfiets Praktijk' krijg je namelijk extra korting!

Schrijf je DIRECT in!

Bromfiets Compleet
Alles-in-één

Lespakket Rijschool Yellow aanrader

  • Klassikale dagcursus theorie
  • CBR theorie-examen
  • Dagcursus Praktijk
  • CBR Praktijkexamen

€ 476,-

€ 461

Wat je moet doen om het rijbewijs te halen

Theorie

Wil je graag je scooterrijbewijs halen? Dan moet je eerst theorie-examen doen bij het CBR. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Tijdens het theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt.

Als je bent geslaagd voor het theorie-examen, krijg je het bromfiets theoriecertificaat. Met dit certificaat mag je vanaf je zestiende scooterrijlessen volgen om te oefenen voor het praktijkexamen.

Praktijk

Tijdens de scooterrijlessen leer je hoe je de theorie toe kunt passen in de praktijk, ook leer je hoe de bromfiets werkt en hoe je hem moet besturen.

Samen met een gediplomeerd instructeur ga je de openbare weg op. Jij rijdt hierbij zelf, op een eigen scooter, de instructeur volgt je op een eigen voertuig. De bromfietsinstructeur weet wat je moet weten en kunnen voor het praktijkexamen en bereidt je hierop voor.

Examen

Na afloop van de rijlessen vindt het rij-examen plaats, hiervoor ga je samen met de instructeur naar het CBR. De examenrit duurt ongeveer 25 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator. Die rijdt op zijn eigen bromfiets achter je aan.

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent mag je een rijbewijs aanvragen bij de gemeente!

Vele gingen je voor, wat vinden zij?

Martijn uit Tilburg
Heb mijn AM rijlessen hier gevolgd. Dagcursus met aansluitend examen. Was allemaal goed geregeld. Fijne instructeur en goede communicatie!
Martijn uit Tilburg
Bekijk alle beoordelingen
Rijschool Yellow
8.7
4.6/5
Service
4.8/5
Deskundigheid
4.2/5
Prijs/kwaliteit
678 beoordelingen bij KlantenVertellen logo
en 98% beveelt ons aan!

Scooter, brommer, bromfiets...

Welke voertuigen vallen onder het rijbewijs AM?

Je hebt een bromfietsrijbewijs (AM) nodig om op een bromfiets, speed-pedelec, snorfiets, bromscooter, brommobiel, een vierwielige bromfiets (quad) en een driewielige bromfiets (trike) te mogen rijden. Als we het over een scooter hebben kan het dus gaan over één van al deze voertuigen.

Je hebt ook een speciaal examen voor enkel het rijden in een brommobiel, trike en quad. Op je AM-rijbewijs komt dan de code AM4 te staan (de 4 staat voor vierwieler).