fbpx

Theorie examen scooter halen

Verkeersdeelname kan natuurlijk niet zonder dat je de regels kent. Om op praktijkexamen voor het rijbewijs te mogen gaan, dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Het is verstandig om meteen aan het begin van je praktijkopleiding (of zelfs al daarvoor) te starten met het leren van de verkeerstheorie. Als je de theoretische kennis al bezit voordat je aan de praktijkopleiding begint, zal je makkelijker deze kennis in vaardigheden weten om te zetten.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Direct na het slagen ontvang je een theoriecertificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 18 maanden.

Het theorie-examen Cat. AM (scooter)

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat er in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen. Het aantal vragen over verkeersinzicht en risico’s zal de komende jaren worden uitgebreid.

Het theorie-examen Am (bromfiets) bestaat uit de volgende onderdelen:
– 50 vragen over wetten en verkeersregels en verkeersinzicht;
– Gevaarherkenningsvragen zijn niet van toepassing voor deze categorie.

Je bent geslaagd als je 44 vragen correct hebt beantwoord.

Direct inschrijven

Cursusmogelijkheden

Je kunt de theorie-opleiding op verschillende manieren doorlopen. We zetten hieronder de mogelijkheden voor je op een rij:

Klassikale snelcursus

Met deze snelcursus  wordt je  veel beter voorbereid op het toepassen van de theorie in de praktijk waardoor je minder praktijklessen nodig hebt. Tijdens deze dagopleiding heb je aansluitend op de theoriecursus jouw theorie examen bij het CBR.

Online cursus

Een volledig online systeem helpt je via internet de theorie eigen te maken. Deze wordt behandeld via een digitaal theorieboek en vervolgens getoetst per onderwerp. Daarnaast heb je toegang tot vele proefexamens, trainingsfilms en gevaarherkenningstraining.

Individuele theorielessen

Heb je veel moeite met de theorie leren? Dan kun je via Rijschool Yellow ook individuele theoriebegeleiding krijgen. Neem voor meer info over individuele theorielessen contact met ons op.

Neem contact met ons op

Slagingskans theorie

Het landelijk slagingspercentage voor het theorie-examen is ongeveer 39%. Dat is dramatisch weinig. Hoe zorg je er dan voor dat jij wel de eerste keer slaagt? Hieronder volgen enkele tips, die je kans van slagen enorm vergroten:

1. Volg onze theoriecursus.

Een goede docent kan de aandachtspunten benoemen en je helpen met leren.

2. Gebruik nieuwe leermiddelen

Verkeerstheorie is continu onderhevig aan wetswijzigingen en veranderingen.

3. Zorg dat je voldoende oefent.

Het is een goede manier om actief met de leerstof bezig te zijn en je niveau te bepalen.

4. Neem voldoende tijd om van je fouten te leren.

Neem na een oefenexamen altijd ruimschoots de tijd om de leerstof die hoort bij het onderdeel dat je fout had beantwoord goed door te nemen.

Bram uit Breda
Bram uit Breda
Toffe rijopleiding gehad!
Bram uit Breda
Bekijk alle beoordelingen

Wat klanten zeggen

Op dit moment hebben wij ruim 643 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Hieronder vind je de 50 meest recente beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen op klantenvertellen.nl.

Schrijf zelf een beoordeling

Rijschool Yellow
8,6
8,8
Service
9
Deskundigheid
8,2
Prijs/kwaliteit
643 beoordelingen

Eerst theorie, dan praktijk.

Om scooterrijlessen te mogen volgen is het vanuit de verzekering verplicht gesteld dat je minimaal 16 jaar oud bent en al in het bezit bent van een theoriecertificaat bromfiets. Maar geen nood! We bieden een pakket aan waarmee je al in 1 dag je theorie kan halen.

Een goed begin

Een goed begin is het halve werk. Wij raden je sterk aan om veel aandacht aan de verkeersregels te geven. Als je in de theorie goed weet hoe voorrangsregels werken, dan kan je ze in de praktijk makkelijker toepassen.

× Kan ik je helpen?