fbpx

Wil jij je THEORIE examen gaan behalen in Alblasserdam?

Op deze website van rijschool Yellow vind je alle informatie over het volgen van je theorie voor jouw rijbewijs. Goede keuze om bij Rijschool Yellow je theorie te volgen.

Inschrijven voor een online cursus

Wil jij je theorie gaan halen voor je rijbewijs? Kom dan naar rijschool Yellow in Alblasserdam! Rijschool Yellow biedt diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij je theorie examen gaat halen. Met een theorie examen op zak ben je optimaal voorbereid op je rijlessen en het praktijkexamen.

Theorie examen

Verkeersdeelname kan natuurlijk niet zonder dat je de regels kent. Om op praktijkexamen voor het autorijbewijs te mogen gaan, dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat.

Het is verstandig om meteen aan het begin van je praktijkopleiding autorijden, of zelfs al daarvoor, te starten met het leren van de verkeerstheorie. Als je de theoretische kennis bezit voordat je aan de praktijkopleiding begint, zal je deze kennis makkelijker in rijvaardigheden weten om te zetten.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) in Barendrecht (regio Dordrecht), Schelluinen (regio Alblasserwaard). Direct na het slagen ontvang je een theoriecertificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 18 maanden.

 

Het theorie examen cat. B (auto)

Het theorie-examen B (personenauto) bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 30 vragen over wetten en verkeersregels;
  • 10 vragen over verkeersinzicht en risico’s;
  • 25 vragen over gevaarherkenning.

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat er in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen. Het aantal vragen over verkeersinzicht en risico’s zal de komende jaren worden uitgebreid.

Je bent geslaagd als je minimaal 13 vragen goed hebt van het onderdeel gevaarherkenning en minimaal 35 vragen goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Contact opnemen

Wat klanten zeggen

Op dit moment hebben wij ruim 665 beoordelingen van onze klanten. Wij zijn zeer trots op deze cijfers en dragen grote zorg aan een succesvolle en prettige klantervaring.

Hieronder vind je de 50 meest recente beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen op klantenvertellen.nl.

Schrijf zelf een beoordeling

Rijschool Yellow
8.7
4.8/5
Service
4.8/5
Deskundigheid
4.3/5
Prijs/kwaliteit
665 beoordelingen bij KlantenVertellen logo
en 98% beveelt ons aan!

Cursusmogelijkheden

Je kunt de theorie-opleiding op verschillende manieren doorlopen. We zetten hieronder de mogelijkheden voor je op een rij:

Online cursus

Een volledig online systeem helpt je via internet de theorie eigen te maken. Deze wordt behandeld via een digitaal theorieboek en vervolgens getoetst per onderwerp. Daarnaast heb je toegang tot vele proefexamens, trainingsfilms en gevaarherkenningstraining.

Deze wil ik!

Klassikale cursus

Met deze cursus heb je slagingsgarantie voor het theorie-examen. Niet geslaagd? Dan volg je kosteloos een nieuwe cursus en examen. Je wordt ook veel beter voorbereid op het toepassen van de theorie in de praktijk waardoor je minder praktijklessen nodig hebt.

Online inschrijven

Individuele theorielessen

Heb je veel moeite met de theorie leren? Dan kun je via Rijschool Yellow ook individuele theoriebegeleiding krijgen.
Neem voor meer info over individuele theorielessen contact met ons op.

Neem contact met ons op.
× Kan ik je helpen?